Echiparea cu anvelope de iarnă

Echiparea cu anvelope de iarnă

Este din nou acel moment al anului – când fulgii de zăpadă încep să cadă și mercurul începe să scadă, românii știu că este timpul să ne pregătim pentru iarnă.

Ne îmbrăcăm în haine de iarnă, aprindem șemineele din casele noastre – dar cum rămâne cu vehiculele noastre?

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți pentru a vă pregăti mașina pentru iarnă, inclusiv instalarea anvelopelor de iarnă. Dacă nu ți-ai schimbat anvelopele all-season cu cele de iarnă, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Dar cât de multe știm cu adevărat despre această necesitate a mașinii de iarnă?

De la de ce aveți nevoie de ele, până la când ar trebui să le instalați, iată 7 fapte cheie de știut despre acele accesorii extrem de importante pentru sezonul rece: anvelopele de iarnă.

1. Sunt concepute special pentru condiții de condus de iarnă

Dacă aveți anvelope pentru toate anotimpurile, s-ar putea să vă întrebați de ce sunt chiar necesare anvelopele de iarnă. Adevărul este că anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru a funcționa pe gheață, zăpadă, nămol și temperaturi scăzute. Deși anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi ideale pentru o varietate de condiții de condus, cum ar fi drumurile ude și zăpada ușoară, pur și simplu nu sunt echipate pentru iernile aspre canadiene – în ciuda a ceea ce sugerează numele. De aceea, când se apropie sezonul rece, este vital să le schimbați pentru acele variante robuste de iarnă.

2. Calea de rulare este importantă

Anvelopele de iarnă sunt echipate cu un model special al benzii de rulare unidirecționale care îndepărtează zăpada și gheața. De asemenea, au o adâncime mai mare a benzii de rulare decât omologii lor pentru toate anotimpurile, pentru performanțe mai bune în condiții de drum cu zăpadă. Anvelopele de iarnă sunt fabricate și cu compuși speciali care pot rezista la temperaturi extrem de scăzute. Anvelopele pentru toate anotimpurile, pe de altă parte, sunt fabricate folosind un model închis al benzii de rulare, care este conceput pentru a prinde drumurile și a îndepărta apa prin primăvară, vară și toamnă.

3. Ar trebui să le verificați în mod regulat presiunea

Este important să vă verificați regulat presiunea în anvelopele de iarnă. Pe măsură ce temperaturile scad, presiunea din anvelopele dvs. va scădea – asigurarea faptului că anvelopele dvs. de iarnă au presiunea potrivită le va prelungi durata de viață a benzii de rulare, va reduce consumul de combustibil și vă va menține pe dvs. și pasagerii în siguranță pe drum.

4. Trebuie să înlocuiți toate cele patru anvelope, nu doar două

Indiferent dacă aveți tracțiune integrală, tracțiune față sau tracțiune spate, trebuie să instalați toate cele patru anvelope de iarnă – nu doar două. Înlocuirea numai a setului de anvelope din față sau din spate cu variante de iarnă poate părea o alternativă ieftină la schimbarea tuturor celor patru anvelope – acest lucru nu este doar ineficient, dar este și foarte periculos. Echiparea cu anvelope de iarnă numai în partea din față sau din spate a vehiculului nu vă va oferi o manevrabilitate și un control adecvat, deoarece toate cele patru anvelope nu vor funcționa corect împreună. Dacă vă echipați mașina doar cu două anvelope de iarnă, riscați ca vehiculul să scape de sub control, iar acesta este un risc pe care niciun șofer nu ar trebui să-și asume.

5. Prețul nu este întotdeauna egal cu calitatea

Pentru a vă ajuta să găsiți anvelopele de iarnă potrivite pentru vehiculul dvs. și bugetul dvs. Consumer Reports a publicat o listă cu cei mai buni producători de anvelope și cu cele mai bune modele de anvelope pe care le produc. Poate fi o surpriză că anvelopele de iarnă de cea mai bună calitate nu sunt întotdeauna cele mai scumpe. În plus, prețurile anvelopelor de iarnă sunt de obicei comparabile cu anvelopele pentru toate anotimpurile, așa că nu există niciun motiv pentru a nu schimba acele anvelope pentru toate anotimpurile cu anvelopele de iarnă.

6. Vă pot ajuta să economisiți la asigurarea auto

Pe lângă faptul că sunt vitale pentru siguranța dvs. și a pasagerilor dvs. pe drum, anvelopele de iarnă vă pot ajuta de fapt să economisiți bani la asigurarea mașinii!

Puteți economisi 5% din prima de asigurare auto pur și simplu pentru echiparea vehiculului cu patru anvelope de iarnă. Pur și simplu completați formularul de cotație de asigurare auto sau sunați unul dintre profesioniștii noștri autorizați pentru a vedea cum puteți economisi.

7. Ar trebui să le înlocuiți în mod regulat

Cât de des ar trebui să vă înlocuiți anvelopele de iarnă? Când banda de rulare a anvelopelor dvs. s-a uzat la 6/32 de inch, este timpul să le înlocuiți.

Pentru ca anvelopele de iarnă să funcționeze eficient pe drumurile înzăpezite, banda lor de rulare nu trebuie uzată peste 6/32 inchi. În acest moment, capacitatea anvelopelor dvs. de a-și păstra tracțiunea pe drumurile înghețate și înzăpezite este mult redusă. Când adâncimea benzii de rulare atinge 2/32 inchi, vehiculul dumneavoastră nu va avea nicio tracțiune sau foarte puțină tracțiune în zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *