Ce defecte pot apărea la sistemul de frânare al mașinii

Ce defecte pot apărea la sistemul de frânare al mașinii

Sisteme de frânare defecte

Sistemul de frânare al unui autovehicul este critic. Frânele funcționale pot face diferența între o oprire în siguranță a traficului și o coliziune gravă în trafic. Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, frânele au reprezentat aproximativ 22% din accidentele de mașină care au fost cauzate de probleme legate de vehicule.

Frânele se pot defecta din cauza neglijenței și a întreținerii proaste a vehiculului. Fie că este vorba de plăcuțe de frână, rotoare, conducte sau etriere, sistemul de frânare al fiecărui vehicul necesită întreținere de rutină și, uneori, lucrări mecanice pentru a asigura funcționarea corectă. În alte cazuri, totuși, defecțiunea frânei poate fi cauzată de un defect de fabricație, proiectare sau instalare care poate fi în afara controlului proprietarului vehiculului.

Când vine vorba de accidente care implică sisteme de frânare defecte, cei afectați pot avea o cerere de răspundere pentru produse.

Tipuri de defecte ale sistemului de frânare

Sistemele de frânare sunt complicate și defectele potențiale pot afecta multe componente diferite. Poate apărea un defect în proiectarea, fabricarea sau instalarea unui sistem de frânare și a pieselor acestuia. Câteva exemple de defecte potențiale ale sistemului de frânare includ:

Scurgeri ale conductelor de frână;
Funcționare defectuoasă a pompei de vid;
Supraîncălzirea frânelor;
Antiblocare defecte;
Instalarea necorespunzătoare a rotoarelor sau plăcuțelor de frână;
Probleme cu liniile hidraulice;
Crăpături în calibre sau tamburi de frână

Dacă ați fost implicat într-un accident de mașină și frânele dumneavoastră au fost defecte, este posibil să aveți o cerere de răspundere pentru produse. Contactați azi un avocat de vătămare corporală pentru a vedea dacă aveți un caz de despăgubire.

De ce defecțiunea frânelor este atât de periculoasă

Frânele complet funcționale sunt esențiale pentru conducerea în siguranță. Când frânele defectează, poate fi periculos pentru ocupanții vehiculului și pentru toți ceilalți de pe drum, inclusiv pentru alte vehicule, biciclete și pietoni.

Capacitatea de a controla viteza vehiculului sau de a face o oprire rapidă, dacă este necesar, este vitală pentru a conduce în siguranță. Frânele defecte pot împiedica un șofer să se oprească complet, cum ar fi la intersecții sau când se deplasează în spatele altor vehicule de pe autostradă. Dacă frânele eșuează, ele pot determina șoferul să lovească un obstacol (cum ar fi o mediană) sau un alt vehicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *